top of page

Friss beszerzéseink

Krimi, sci-fi, fantasy


Orson Scott Card: A holtak szószólója - Végjáték 2


A holtak szószólója

A hangyokkal vívott végső háború után Ender Wiggin eltűnik… és megjelenik egy új hang az emberlakta univerzumban, a Holtak Szószólója, aki elmeséli a Hangyháború igaz történetét.

Most, hosszú évszázadokkal később egy újabb idegen fajt ismer meg az emberiség, de kapcsolat ismét tragédiába torkollott. A Száz Világ lakói értetlenséggel és félelemmel állnak az emberáldozatot követelő esemény előtt. Csak a Holtak Szószólója – aki maga a felnőtt Ender Wiggin – rendelkezik azzal a bátorsággal és megértéssel, hogy a gyilkosság nyomába eredjen… és kiderítse az igazságot.






M. C. Beaton: Agatha Raisin és a gyilkos lekvár

Agatha Raisin és a gyilkos lekvár

Agatha Raisin már épp unatkozni kezdene, amikor az egyik szomszédos falu lelkésze nyaggatni kezdi: legyen sajtósa és közönségszervezője jótékonysági ünnepségüknek, melynek bevételét templomuk felújítására fordítanák. Hogy végül Agatha kötélnek áll, abban nem kis szerepet játszik az elbűvölő külsejű és gyanúsan zöld szemű George Selby, a fesztivál helyi szervezője és a lelkész barátja. A szabadtéri mulatság azonban szörnyű fordulatot vesz: ketten levetik magukat a templomtoronyból, és újabb két emberrel szívroham végez. A nyomok a lekvárkóstoló sátorhoz vezetnek, ahová, nem kétséges, valaki besurrant és az egyik bödönbe kábítószert csempészett. Agatha és fiatal segítőtársa, Toni akcióba lendülnek, ám ahogy nyomozni kezdenek, újabb csontvázak dőlnek ki a múlt szekrényéből.

Hogy a bűntény felderítését még magánéleti események is bonyolítsák, mindannyiunk kedvenc nyomozója randevúzni kezd Selbyvel, akiről hamar kiderül, bizony neki is vannak titkai, és talán jobb lenne, ha nem derülne rájuk fény.


Alice Hoffman: Gyönyörű titkok múzeuma

Gyönyörű titkok múzeuma

Történet egy olyan világról, amely egyszerre varázslatos és szörnyű. Álomvilágok épülnek, csodák, melyek addig elképzelhetetlennek tűntek, szenzációk, melyek aztán a süllyesztőbe kerülnek, összeomlanak.

A helyszín New York. Az 1900-as évek első évtizedeiben járunk. Coralie Sardie furcsa torzulással született: ujjai között hártya feszül. Apja úgy nevelte, hogy a hártya a legjobban hasznosuljon; hableányt kreált belőle. Egy olyan lényt, aki csillogó ruhájában nappal ezreket szórakoztat a Gyönyörű Titkok Múzeumának akváriumában, és éjszaka titkos tettekre kényszerül. Coralie sportos alkatával, ha akarná, könnyedén legyőzné a New York-i Sportklub bajnokát, a Halembert. Coralie maga a Hudsoni Kreatúra, a Hudson folyó réme, aki egy éjszakai kirándulása során – nem szörnyszülötti, sokkal inkább egyszerű emberi érzésekkel – beleszeret egy fiatalemberbe. Ez a fiatalember egy bizonyos Eddie Cohen, aki múltját, családját és vallását hátrahagyva alvilági játékokba kezd, gazembereket kerít kézre, és e kötelék alól már nem tud kibújni, amikor egy elkeseredett apa hozzá fordul a Triangle gyári tűzesetben eltűnt lánya ügyével. Eddie nem sejti, hogy a nyomasztó feladat teljesítése során a szerelem is rátalálhat...


Romantikus irodalom


Jennifer Probst: Keresd a szépet - Titkos szerelmi gyakorlatok

Keresd a szépet

Genevieve MacKenzie az esküvője napján döbben rá, súlyosan félreismerte vőlegényét, a sármos és sikeres orvost, minden nő álmát. A templom ablakán keresztül menekül el az oltárnál várakozó David elől, és szökés közben fut bele legjobb barátjába, Wolfe-ba. A milliomos hotelmágnás segít neki elrejtőzni, amíg elülnek a hullámok. Genevieve és Wolfe kapcsolatát alaposan próbára teszi az együtt töltött néhány nap, de közben az is kiderül, hogy titokban mindketten többet szeretnének. Ahogy a megsebzett és megalázott David egyre erőszakosabbá válik, Wolfe igyekszik megvédeni a lányt, akihez menthetetlenül egyre közelebb kerül

Vajon érdemes kockára tenni a barátságot a szerelemért?




Cora Carmack: Színjáték

Színjáték

Mackenzie "Max" Millernek van egy problémája. A szülei meglepetésként váratlanul meglátogatják, és ha meglátják festett haját, a tetoválásait és a piercingjeit, talán még ki is tagadják a lányukat. És ami ennél is rosszabb, arra számítanak, hogy a barátja egy rendes, kedves fiú, nem pedig egy Mace nevű, tetovált nyakú srác, aki egy bandában zenél. A hazugságok hálója kis híján megfojtja Maxet, ám ekkor találkozik Cade-del. Cade azért költözött Philadelphiába, hogy színész legyen, és maga mögött hagyja a problémáit Texasban. Eddig azonban a problémáktól nem sikerült megszabadulnia, a színpadra pedig nem sok alkalommal jutott fel. Amikor Max megszólítja egy kávézóban, és azzal az őrült ötlettel áll elő, hogy játssza el a barátja szerepét... Cade beleegyezik. Az alakítása azonban túl jól sikerül, ezért arra kényszerülnek, hogy tovább folytassák a játékot. Minél hosszabb ideig színlelik a kapcsolatot, annál valóságosabbá válik.


Cora Carmack: Szerepváltás

Szerepváltás

Néha teljesen el kell engedned magad, hogy megtudd ki is vagy igazán... A legtöbb lány álma, hogy a főiskola befejezése után körbeutazhassa Európát. Gondtalanul, szülők nélkül és egy korlátlan hitelkártyával. Kelsey Summers sem kivétel ez alól. Ez lesz élete legnagyobb élménye... vagy legalábbis ezzel győzködi magát. Nem csak hogy élvezheti az életet kötöttségek nélküli kapcsolatokban, de még az apját is idegesítheti azzal, hogy felelőtlenül szórhatja a pénzét. Eddig minden a tervek szerint haladt. Kelsey éppen táncolni készül két magyar sráccal egy belvárosi romkocsmában Budapesten, amikor István (vagy Tamás?) megpróbálja megcsókolni és ez meg is történt. István kínos nyálban úszó csókja után elment Kelsey kedve az egésztől, ami felkeltette egy első osztályú amerikai szépfiú, Jackson Hunt figyelmét a bárpultnál. Kelsey fel akarta kelteni a srác figyelmét, de nem pont így tervezte. Azonban a felszín alatt Kelsey magányát sem az alkohol, sem a bulizás nem képes elűzni, talán csak Hunt, aki néhány véletlen találkozás után rábeszéli a lányt, hogy utazzanak együtt, és meggyőzi, hogy az ivás helyett inkább a kalandot válassza. Kelsey minden új város és új élmény után egyre jobban magára talál, a szívét viszont lassan elveszíti. Jackson segítségével megtalálja az álmait és a vágyait, ám minél többet derít ki saját magáról, annál inkább rájön, milyen keveset tud a férfiról.


Susan Wiggs: A tűzhely melege

A tűzhely melege

Jenny Majesky élete ezen a télen fenekestül felfordul. Még fel sem foghatta igazán, hogy rátalált az édesapjára, amikor egy hóviharos éjszakán leég a háza, és a tűzben odavész minden emléke, értéke.

Rourke McKnight, a rendőrfőnök a védőszárnyai alá veszi, Jenny beköltözik a férfi házába és egész életébe. Rourke szíve már régen a lányé lett, abban a pillanatban, amikor kamaszként először látták meg egymást. Jennynek azonban a fiú barátja, Joey is csapta a szelet, és Rourke lovagiasan a háttérbe vonult. Csakhogy Joey veszélyes hivatást választott, és Jenny menyasszonyként fiatalon magára maradt. Egyetlen öröme a sütöde volt, ahol mindennap életre keltek szeretett nagymamája receptjei és életbölcsességei. A lányra azonban még vár néhány titok és felfedezés, mire rájön, hová és kihez tartozik...


Kortárs szépirodalom


Nick Hornby: Betoncsók

Betoncsók

A tizenhat éves Samnek mindene a gördeszka: ott van a szobája falán Tony Hawknak, a világ legnagyobb deszkás bajnokának a posztere, és vele beszéli meg élete kisebb-nagyobb problémáit. Hogy éppen milyen trükköket gyakorol, meg azt is, hogy mostanában milyen jól alakulnak a dolgai. És hogy szerelmes lett. Sőt lefeküdt Aliciával. Életében először szexelt!! Sam tudja, hogy vigyáznia kell: nem akarja megismételni azt a hibát, amit az anyja követett el tizenhat éves korában. (Ebből könnyen ki lehet számolni, hogy az anyja harminckét éves. És mellesleg olyan jó csaj, hogy Sam egyik barátja szívesen járna vele. Amíg rá nem jön, hogy mekkora korkülönbség van köztük.) Sam tehát próbál vigyázni, mert ő igenis el fogja végezni az egyetemet. Nem úgy, mint az anyja, az apja vagy a nagypapája, akik mind valami hülyeséget csináltak tizenéves korukban, s aztán bánhatták egész életükben. Sam csak azt nem tudja még, hogy "az ember őrizkedhet a bajtól az életének nagyjából minden egyes percében, leszámítva, mondjuk, öt másodpercet, és az az öt másodperc a lehető legnagyobb bajba sodorhatja". Nick Hornby új regénye arról szól, hogy mit kezdhet az életével egy tizenhat éves fiú, akinek öt másodperc miatt fenekestül felfordul az élete. Úgy, hogy még Tony Hawk sem tud segíteni rajta. Vagy mégis?


Bartis Attila: A vége

A vége

„Egy fotográfus története, aki… Nem: egy férfi története, aki… Nem: egy szerelem története, ami… Vagy több szerelem története, amik egymással… Vagy egy ország története, ami… Na hagyjuk. Ez a regény megad mindent, amit egy regény adhat: igazságot, őszinteséget, atmoszférát, mesét. Meg mindehhez még valamit, amit Bartis Attila rajongói már ismernek: az érzelmek olyan elképesztő erejű sodrását, ami magába ránt, és nem ereszt. Mindegy, hogy az olvasó mániákusnak tartja-e Szabad Andrást, vagy pedig halálosan beleszeret, mindenképpen azt érzi, csak úgy érdemes élni, ahogy ő: ezen a hőfokon. Az ilyen szereplőt nevezzük főhősnek. Vele kell menni.”



Závada Pál: Egy piaci nap

Egy piaci nap

Mi vihet arra embereket, hogy bandába verődve rátámadjanak másokra? Miféle helyzetben mely beidegződések válthatják ki egy utcai csődületből a vérszomjas ragadozók ösztönét? Egy falusi piac népségéből kik és hogyan verődnek össze, hogy rátámadjanak saját szomszédaikra - olyanokra, akiket nemrég elpusztítani hurcoltak el, de kivételesen megmenekültek? Hogy kerülhet valaki lincselők közé?

Závada Pál új regénye a háborút és a vészkorszakot követő magyarországi antiszemita pogromok és tömeghisztériák nyomába ered. 1946 májusában valamelyik nagykunsági község hetipiacán asszonyok vesznek üldözőbe, majd kínoznak halálra egy zsidó tojáskereskedőt - ennek lesz tanúja az elbeszélő, egy tanár felesége. Az öldöklő tömegindulat futótűzként terjed, nem kímél nőket, öregeket és gyerekeket sem. A regény elbeszélőjének emlékeiben a véres piaci nap, illetve a felelősségrevonás eseményei párhuzamosan tárulnak föl, hogy más és más módon tanúsítsák végzetesen eltorzult, olykor mégis meglepően kapcsolódó emberi viszonyainkat.


Tan Twan Eng: Esőcsináló

Esőcsináló

1939, Pinang, Malajzia. A tizenhat éves Philip Hutton mindig is számkivetettnek érezte magát. Angol édesapja és kínai édesanyja gyermekeként nem tartozott igazán egyik nemzethez sem. Ezen a nyáron azonban véget ér a magány időszaka: megismer egy japán diplomatát, Hayato Endót, aki mestere lesz, és idővel egyre szorosabbá válik a kapcsolatuk. Philip körbevezeti Endo szant a szigeten, megmutatva mindent, ami fontos és kedves számára, Endo szan pedig bevezeti a fiút a japán kultúra és gondolkodás világába, harcművészetre és a zen buddhizmus világszemléletére tanítja.

Az újonnan szerzett tudásnak és barátságnak azonban óriási ára van. Endo szant kötelessége a sajátjaihoz fűzi, amire Philip csak akkor döbben rá, amikor a japánok megszállják Malajziát. A fiatalember kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy mestere, akinek ő feltétlen hűséget és engedelmességet fogadott, olyan titkokat rejteget, amelyek Philip egész világát romba dönthetik. Mindent kockára kell tennie, hogy megmentse azokat, akiket akaratlanul is halálos veszélybe sodort, és hogy fölfedezze, ki is ő valójában, és mire képes.


Paula McLain: Napkeringő - Egy megzabolázhatatlan és bátor nő története

Napkeringő

A párizsi feleség című sikerkönyv szerzőnője új regényében az 1920-as évek Kenyájának gyarmati világába repíti vissza az olvasót. A Napkeringő a félelmet nem ismerő és elbűvölő fiatal angol arisztokratának, Beryl Markhamnak állít emléket.

Beryl egy angol lord gyermekeként nő fel Brit Kelet-Afrikában, a későbbi Kenyában. Miután az édesanyja elhagyja, apja és a birtokukon élő kipszigisz törzs neveli fel. Szabadon csatangol, bennszülött fiúkkal fut versenyt, és mindent megtanul a versenylovakról. Rendhagyó neveltetésnek köszönhetően öntörvényű fiatal nővé cseperedik, aki lelkes rajongója a vadonnak, és minden porcikájában érti és érzi a természet finom egyensúlyát. Ám egy nap minden, amit addig ismert és szeretett, semmivé foszlik, és Beryl végzetes kapcsolatok sorába menekül.


Anton Disclafani: Veszélyes vágyak - Egy sorsfordító nyár története

Veszélyes vágyak

1930-at írunk, a gazdasági világválság közepén járunk. A szenvedélyes és erős akaratú tizenöt éves Thea Atwellt családja váratlanul bentlakásos iskolába küldi, ahol női lovasokat képeznek. A Blue Ridge Mountains hegycsúcsai között fekvő Yonahlossee Lovas Leánytáborban leginkább a gazdagság, a szépség és a lányok közötti szövetség számít. Mindez teljesen új Thea számára, aki eddig szerettei körében gondtalanul élte álomszerű gyermekkorát, amely azonban egy végzetes tragédia következtében egy csapásra semmivé foszlik.

Miközben Thea megpróbál megbirkózni az egy évvel korábban történtek miatt érzett bűntudatával, egyre inkább belebonyolódik az iskola szövevényes viszonyrendszerébe. Először találja szembe magát a szélesebb külvilággal, az új barátságokkal együtt járó ármánykodással, illetve fokozatosan ráébred saját szexualitására is.

A múlt eseményeit egyre inkább elhomályosítják az iskolai tapasztalatok, melyek rövidesen éppoly meghatározóak lesznek Thea jövője szempontjából, mint az otthoniak. A Veszélyes vágyak botrányos szerelmi története és szívszaggató családi drámája lebilincselő, elragadó olvasmány szerelemről és testiségről, családról és otthonról, jómódról és társadalmi helyzetről.


Ismeretterjesztő, tényirodalom


Mihancsik Zsófia: Nincs mennyezet, nincs födém - Beszélgetés Nádas Péterrel

Nincs mennyezet, nincs födém

Mihancsik Zsófia 1997-ben többrészes interjút készített a Párhuzamos történeteken dolgozó Nádas Péterrel. A beszélgetés-sorozat eredeti formájában még ugyanabban az évben a rádióban hangzott el, és könyvvé szerkesztve most kerül először az Olvasó elé. Az átdolgozott változat világosabbá, áttekinthetőbbé teszi a különböző témák kapcsán elmondottak belső összefüggéseit, ugyanakkor szerencsés módon megőrzi az eredeti beszélgetés elevenségét, a dialógus-helyzet végső lezárhatatlanságából adódó jelentésgazdagságot. A könyv Nádas Péter életműsorozatának tizenharmadik köteteként jelenik meg.






Pamela Druckerman: Nem harap a spenót - Gyereknevelés francia módra

Nem harap a spenót

Pamela Druckerman újságírónő Párizsban töltött néhány évet. Nem tervezte, hogy „francia anya” legyen belőle, hisz francia konyha, francia divat ugyan van, de francia gyereknevelésről nem volt tudomása. Ráadásul a franciák szerint ő k nem csinálnak semmi különöset gyermekeikkel. A francia gyerekek mégis 2-3 hónapos kortól átalusszák az éjszakát, míg az amerikai gyerekeknél az első év az éjszakázásé. A francia gyerekek rendesen esznek, még a zöldségeket is vígan behabzsolják. Mindennek tetejébe pedig, az amerikai szülők azzal töltik az idejüket, hogy szétválasszák veszekedő gyerekeiket, míg a franciák kávé mellett beszélgetnek, míg gyermekeik rendben játszanak. Az anyaság teljesen más Franciaországban. Nincsenek szerepmodellek, követendő szuperanyák, mint Amerikában, a francia nők pedig nem gondolják, hogy 24 órás szolgálat az anyaság, hanem mindig szakítanak időt magukra is. Van tekintélyük a gyermekek előtt és irigylésre méltóan nyugodtak.



Kiemelt híreink
Legfrissebb híreink
bottom of page